Remote Work: 5 strategii pentru crearea suportului pe termen lung

22.09.2020

Mulți specialiști sunt de părere că pandemia va avea un impact durabil asupra muncii la distanță. Am primit zilele trecute un articol care a declarat înainte de COVID-19, aproximativ 4% din totalul forței de muncă din SUA lucra de la distanță și, de atunci, numărul a crescut de zece ori până la aproximativ 48%. Într-un studiu realizat de Global Workplace Analytics, ei estimează că muncă la distanță se va reduce la aproximativ 25-30% din forța de muncă în momentul în care vom atinge noul nostru normal.

Dar 25-30% este încă o parte semnificativă a forței de muncă. Această înseamnă că organizațiile ar trebui să dezvolte o strategie formală pe termen lung pentru gestionarea angajaților la distanță.

Când organizațiile se confruntau inițial cu pandemia, suntem siguri că au luat unele decizii rapid sperând că o să trecem peste acest moment. Acum, companiile au mai mult timp pentru a planifică și ar trebui să o facă mai atet șip e termen lung. Ei pot pune la punct o strategie clară, astfel încât angajatul și compania să poată beneficia de lucru la distanță.

Iată cele cinci lucruri de luat în considerare:

1. Aliniați muncă la distanță cu cea de birou. Companiile au deja politici și proceduri pentru cum se întâmplă lucrurile la birou. Faceți același lucru și pentru muncă la distanță. În timp ce angajații la distanță ar putea avea flexibilitate în ceea ce privește timpul lor, aceștia trebuie totuși să fie răspunzători pentru furnizarea de rezultate.

2. Verificați ceea ce au nevoie angajații pentru muncă la distanță în ceea ce privește echipamentul. Companiile ar trebui să aibă un plan pentru crearea unui mediu de lucru productiv și sigur atât la birou, cât și la distanță. Muncă la distanță trebuie să fie o muncă sigură. Companiile ar putea avea nevoie să ajute angajații la distanță cu birouri, scaune etc. pentru a se asigura că lucrează într-un mediu sigur și sănătos.

3. Identificați nevoile și așteptările tehnologice. Evident, angajații la distanță vor avea nevoie de tehnologie - atât hardware, cât și software. Este posibil să aibă acasă o tehnologie pe care să o poată folosi, dar ar putea avea nevoie de o actualizare că un monitor suplimentar. Sau o licență software suplimentară.

În plus, trebuie să înțeleagă confidențialitatea și securitatea corectă a datelor. Pe măsură ce mai mulți angajați lucrează de la distanță, trebuie să înțeleagă protocoale adecvate pentru accesarea datelor companiei, tipărirea datelor și eliminarea datelor. Compania ar trebui să se asigure că angajații la distanță au acces securizat la internet.

4. Oferiți training managerilor despre cum să sprijine muncă la distanță. Managerii știu cum să sprijine angajații într-un mediu de birou tradițional. Muncă la distanță ar putea fi o nouă provocare. Dacă managerii nu au fost responsabili pentru o forță de muncă la distanță, ar putea fi util să le oferiți sfaturi și resurse.

În primul rând, discutăm despre training și dezvoltare. Motivul pentru care companiile desfășoară training-uri este de a ajută angajații să obțină performanțe mai bune. Managerii trebuie să primească suport cu privire la modul dezvoltării echipelor și monitorizării performanței angajaților.

5. În timp ce această situație inițială de lucru de acasă a fost determinată de o pandemie, o strategie pe termen lung de lucru la distanță va impune managerilor și angajaților să fie de acord asupra așteptărilor de performanță, precum și asupra consecințelor neperformanței.


O altă situație de luat în considerare este disponibilitatea. Chiar și atunci când angajații lucrează de la distanță, ar putea există momente în care trebuie să vină la birou. Este important să stabiliți așteptările corecte în ceea ce privește disponibilitatea.

O companie în care muncă de acasă a devenit o practică, trebuie să se asigure că are o strategie de lucru remote bine concepută. De asemenena, angajații trebuie să simtă că primesc suport din partea managerilor și că au un viitor cu compania.

By Ionela Teodor, Senior HR