Cum ne facem compania mai atractivă pentru candidați?

21.09.2020

Cu incertitudine în jurul COVID-19, piața locurilor de muncă vine cu candidați de top dispuși să își schimbe sau să își aleagă alte locuri de muncă. Talentele de top reprezintă esența unei afaceri în creștere, astfel încât brandul de angajator, pentru a atrage aceste talente, a devenit din ce în ce mai important.

Astfel că, avem în vedere regulă de cei 3 componente principale pentru o afacere prosperă: oameni, produs și proces.

Aplicarea strategiei de marketing a angajatorului în baza celor trei principii te asigură că vei putea face compania ta mai atractivă pentru candidați.

Oameni

Cultura și oamenii companiei fac din ea succesul ei. Fără oameni buni, elementele de produs și proces sunt afectate. La baza atracției candidatului (și, în cele din urmă, a păstrării) se află valorile solide ale companiei și modul în care acestea sunt evidențiate în funcționarea zilnică a companiei.

Produs

În multe companii un "produs" este un element tangibil, cu toate acestea, pentru majoritatea clienților noștri, este un serviciu. Pentru a fi în top trebuie să fie transmisă încrederea pe care o avem în produsul sau serviciul pe care îl oferim.

Cum vinzi acest lucru potențialilor angajați?

Trebuie să demonstrezi de ce serviciul tău oferit este mai bun decât cel al concurenților tăi și de ce, cu contribuția lor, ar fi și mai bun! Stabilirea unui mod strategic de comunicare a brandului tău către candidați asigură că aceștia câștigă conștientizarea mărcii de care are nevoie afacerea ta încă de la început. De asemenea, îi va ajuta să fie pasionați și motivați în legătură cu muncă pe care o fac pentru companie.

Amintește-ți că mulți candidați vor avea interviuri cu cei care îți sunt concurenți. Deci, este imperativ să le arăți de ce este compania ta potrivită pentru ei!

Proces

Procesul general de aplicare a rolului este critic. Candidatul trebuie să aibă o imagine de ansamblu asupra întregului proces și să simtă că acesta funcționează așa cum trebuie. Nu există nimic mai descurajant decât reprogramarea interviurilor sau manageri numiți care nu se prezintă la interviu. Nu uită, candidații de cea mai bună calitate pe care îi dorești pentru afacerea ta sunt probabil încă angajați. Prin urmare, este posibil să nu dorească să facă evident faptul că sunt în căutarea de noi oportunități, astfel încât programele de recrutare discrete sunt esențiale.

Poate că va trebui să te gândesti la modalități inovatoare de a ajunge la acești candidați.

Uită-te la strategia ta actuală de atracție a candidatului, conturează-ți metodele de comunicare și îmbunătățește-le. Mesajele text și apelurile video sunt instrumente excelente pentru a te integra în planul de recrutare. Utilizarea de noi tehnici în marketing și recrutare este o modalitate excelentă de a extinde competiția pentru a obține candidați de calitate superioară.

Cele 5 sfaturi de top despre cum poți face compania ta mai atractivă pentru angajați

  • Explică potențialilor candidați cultura și valorile companiei;
  • Arată candidaților de ce afacerea ta se evidențiază față de concurenți;
  • Încurajează-ți agenția de recrutare să fie creativă;
  • Asigură-te că procesul de susținere al interviurilor este bine definit și fără probleme;
  • Colaborează transparent cu agenția ta de recrutare pentru a te asigura că ajungeți împreună la talent dorite.

Cum să faci compania mai atractivă pentru candidați, pe scurt

Asigură-te că sunt ultilizate cele 3 principii în timpul procesului de angajare și astfel o să faci compania mai atractivă pentru candidați. Este important să nu presupui că potențialii angajați vor automat să lucreze pentru compania ta. Cel mai bun talent are o mulțime de opțiuni! Concentrează-te pe cultura companiei, valorile și pe marketingul tău pentru a vă asigura că vinzi compania în cel mai bun mod posibil.

În calitate de agenție de recrutare specializată, avem o bancă de talente din toate domeniile. Am construit relații de lungă durată cu talentele din rețeaua noastră și putem lucra cu încredere la recrutarea specială pentru dvs.!

Luați legătura cu noi dacă doriți să discutați mai multe despre serviciile noastre.

By Ionela Teodor, Senior HR