Cum a transformat Covid-19 locul de muncă pentru viitor?

12.10.2020

Potrivit noilor cercetări realizate de Right Management, o companie de soluții de gestionare a talentelor și a carierei, 70% dintre angajații chestionați au declarat că doresc mai multe oportunități de a-și dezvolta abilitățile după COVID-19.

7 din 10 angajați declară că vor mai multe oportunități de a-și dezvolta abilitățile.

Această nouă cercetare detaliază faptul că, o noua urmare a COVID-19, o reprezinta blocarea și munca la distanță, iar mulți angajați au început să își regândească relațiile cu angajatorii și să reprioritizeze ceea ce este important pentru ei la locul de muncă.

Elementul de învățare și diversitatea carierei este o prioritate pentru angajați, deoarece peste jumătate (52 la sută) dintre angajați au răspuns că doresc mai mult coaching în carieră în viitor. Peste 8 din 10 (82%) dintre lucrători au afirmat că oportunitățile de învățare sunt din ce în ce mai importante pentru ei într-o lume post-COVID.

În plus, după COVID-19, trei sferturi (75%) dintre respondenți au declarat că vor opțiuni de lucru la distanță și peste jumătate (54%) doresc șansa de a lucra practic pentru o companie care are sediul oriunde.

Principalele beneficii pe care angajații le raportează din munca la distanță au fost:

  • a nu fi nevoit să facă naveta (56%),
  • să petreacă mai mult timp cu familia (39%)
  • și să poată lucra într-un moment convenabil (38%).

În ceea ce privește viitorul, aproape jumătate (47%) dintre respondenți au considerat că pandemia și efectele sale marchează sfârșitul muncii cu normă întreagă în birou. Din nou, aproape jumătate dintre acești angajați (48%) au fost mulțumiți de acest lucru. Cu toate acestea, comunicarea a fost foarte importantă pentru respondenții cu trei sferturi (75%) care doresc o comunicare consecventă și regulată din partea conducerii.

Un sondaj separat realizat de Owl Labs, o platformă de conferință video colaborativă, a constatat că aproape jumătate (41%) dintre lucrători ar demisiona dacă ar fi obligați să se întoarcă la birou cu normă întreagă. În plus, aproape jumătate dintre cei (45%) solicitați ar fi dispuși să ia o reducere a salariilor dacă ar însemna că vor putea continua să lucreze de acasă pe termen lung.

 By Ionela Teodor, Senior HR